LED-ljus - välj rätt

OBS! Artikeln har inte uppdaterats på länge och vi reserverar oss för att viss information kan vara felaktig. Lampgallerian.se har en bra uppdaterad text om LED samt ett stort sortiment av LED-lampor.

Det kan vara en djungel att hitta rätt LED-ljus då det finns flera olika tillverkare och olika prisklasser på LED-lampor. Det har även kommit mer och mer relativt billig LED-belysning från Asien som inte ens har CE-märkning.

Elsäkerhetsverket har på sistone gett fler och fler LED-lampor underkänt och stoppat försäljningen av denna typ av LED-lampor. Faktiskt över hälften av alla lampor som de testar blir underkända. En skrämmande hög siffra. De flesta som blivit stoppade har haft något form av inbyggd ljusreglering, med andra ord en dimmer. Det är främst billigare LED-ljus från no-name tillverkare som haft dessa problem. Anledningen till varför de förbjuds är för att de ger upphov till störningar i elnätet.

Det rekommenderas därför att man köper LED-ljus från större kända tillverkare för att försäkra sig om att LED-belysning är bra. Speciellt försiktig ska man vara när man funderar på att köpa dimbara led-lampor.